Ačkoliv se poslední roky stala doslova mánií, nemusí znamenat jen fanatickou touhu konzumovat výhradně superpotraviny. Stačí jednoduše více přemýšlet nad tím, co jíme a pozitivní dopad na naše zdraví se projeví během týdnů. Mnohé maminky se zuby nehty brání sladkostem a svým dětem nedovolí jíst nic, co by snad jen vzdáleně připomínalo cukr. Přitom je mnoho způsobů, jak dětem dopřát i nějakou tu hříšnou dobrotu, jen je chtít najít. Dnešní článek se zaměřil na způsoby, jak si život zdravě osladit a zároveň prospět svému zdraví.
Čekanka odhalí nečekané
Určitě jste už někdy slyšeli o čekance a velmi pravděpodobně jste ji také viděli, jen jste netušili, že se jedná právě o čekanku. Svými výrazně modrými květy zdobí nejednu louku a její blahodárné účinky jsou známé již z dob starověkého Egypta, kde byla považována za zdroj úspěchu a krásy. Konzumace této byliny nebo odvaru z ní může být účinným protijedem při otravě jater, ale blahodárně působí i na žlučník a podporuje správnou funkci trávicí soustavy. Pro děti se nabízí ve formě sirupu. Čekankový sirup lze používat ke slazení nápojů nebo jako doplněk stravy na lžičku. Možná jste nevěděli, že čekance se také říká cikorka, za války i později se právě z ní dělala náhražka kávy.
Děti chtějí bonbon? Dopřejte jim bylinný!
Každé dítko (a nejen to) si rádo zamlsá. Jíst bonbony a jiné sladkosti na kila jistě zdraví neprospívá, ale bylinné bonbony mohou být alternativou. Dopřejte tak sobě i vašim nejmenším sladkost a přitom s dobrým pocitem. Švýcarská firma Ricola se na tento druh sladkostí zaměřila již v roce 1930, kdy vznikla a celosvětově známe bonbony této značky v současnosti firma vyváží do více než 50 zemí světa. A čím jsou tyto chutné bonbony unikátní? Vyrábí se výhradně bez použití umělých příchutí či barviv, a to z bylin pěstovaných ve švýcarských horských oblastech. A každý, kdo je ochutnal může říct, že kvalita se na jejich výborné chuti rozhodně pozná.